Kulcs-tartó Program

Ne veszítse el az otthonát! A Kulcs-tartó Programban ingyenes jogi és szociális tanácsadással segítünk azoknak akiknek adósság, jelzáloghitel, jogi problémák miatt veszélybe került a lakhatása. A bankhiteleket érintő elszámolással és forintosítással kapcsolatos kérdésekben a Kulcs-tartó + PLUSZ Program segít!

Folytatódik a Kulcs-tartó Program!

2012/11/30. - írta: giola

Továbbra is működik a Kulcs-tartó Program!

 A Kulcs-tartó Programot a Menhely Alapítvány korábbi lakásprevenciós programjának tapasztalatai alapján, és annak folytatásaként működtette 2011. szeptember és 2012. július között. A program ezen kísérleti szakaszának tapasztalatai igazolták, hogy szükség van ilyen típusú, egyénre szabott tanácsadásra, mert a jelenleg rendelkezésre álló állami és banki könnyítési lehetőségek nagyon sok ember számára nem jelentenek valódi megoldást: őket ténylegesen az otthonuk elvesztése fenyegeti.

A programban telefonos és személyes jogi és szociális tanácsadást biztosítunk a hozzánk fordulóknak. Telefonon minden hétköznap elérhetőek vagyunk 18.00 és 20.00 óra között, hétfőn-kedden-szerdán a 06-20-269-9838, csütörtökön és pénteken a 06-20-418-4516 telefonszámon. A személyes tanácsadásra a telefonos interjúk alapján kerül sor, ahol az adott konkrét helyzetre vonatkozó megoldást keressük az ügyféllel, és kísérletet teszünk a közvetítésre a pénzintézetek és az ügyfelek között. Ezzel megpróbálunk kialakítani egy olyan többoldalú kommunikációs technikát, amelynek keretében egy harmadik fél (segítő, közvetítő) bevonása lehetőséget biztosít arra, hogy a banki érdek (kintlévőség behajtása), az egyéni érdek (lakhatás és fizetőképesség megőrzése), és a társadalmi érdek (probléma kezelése a szerződéses jogviszonyon belül maradhasson) együttesen érvényesüljön. Amennyiben ez – ahogy a céljaink között szerepel – általános gyakorlattá válik, akkor várhatóan az érintettek képesek lesznek egyéni alkut kötni a pénzintézetekkel olyan módon, hogy az valós megoldást jelentsen.

Elérhetőségeink:

Hétfő-kedd-szerda 18.00 - 20.00, tel.: 06-20-269-9838

Csütörtök-péntek 18.00 - 20.00, tel.: 06-20-418-4516

Személyes ügyfélfogadás telefonos interjú alapján.

email: kulcstartoprogram@gmail.com

 

komment
süti beállítások módosítása