Kulcs-tartó Program

Ne veszítse el az otthonát! A Kulcs-tartó Programban ingyenes jogi és szociális tanácsadással segítünk azoknak akiknek adósság, jelzáloghitel, jogi problémák miatt veszélybe került a lakhatása. A bankhiteleket érintő elszámolással és forintosítással kapcsolatos kérdésekben a Kulcs-tartó + PLUSZ Program segít!

A programról

2011/07/27. - írta: evatessza

Hogy működik a Kulcs-tartó program?

A független és ingyenes Kulcs-tartó programot a Menhely Alapítvány működteti. A program célja, hogy jogi és szociális tanácsot nyújtson olyan egyéneknek és családoknak, akiket adósságaik miatt a lakásvesztés, hajléktalanság fenyeget. A program elsősorban Budapesten és Pest megyében bajba került ügyfeleknek szól.

Telefonos ügyfélfogadás:

Hétfő-kedd-szerda 18-20 óra, tel.: +36 20 269 98 38

Csütörtök-péntek 18-20 óra, tel.: +36 20 418 45 16

Email: kulcstartoprogram@gmail.com


Amennyiben lehetőséget látunk ügye érdemi megoldására, személyes tanácsadásra hívjuk be Budapesten. A pontos címről telefonon tájékoztatjuk az ügyfeleket.

A személyes tanácsadáson egy jogász és egy szociális munkás fogadja az ügyfeleket. Kérjük, hogy a személyes tanácsadásra minden, az adósság(ok)hoz kapcsolódó iratot hozzon be, mert csak ezek alapján tudunk segíteni. A személyes tanácsadáson a szakemberek és az ügyfél átbeszélik az ügyfél helyzetét, adósságai jellegét és mértékét és közösen megállapodnak abban, hogy milyen lépések szükségesek a lakásvesztés megelőzésére.

A személyes tanácsadásra a telefonos interjúk alapján kerül sor, ahol az adott konkrét helyzetre vonatkozó megoldást keressük az ügyféllel, és kísérletet teszünk a közvetítésre a pénzintézetek és az ügyfelek között.

Amiben tudunk segíteni:
- jogi információk és tanácsadás
- szociális információk és tanácsadás
- egyéni érdekvédelem

Amiben nem tudunk segíteni:
- pénzügyi tanácsadás
- pénzügyi támogatás